Christa Betz

Is er nog nieuws vraag ik me af….tja eigenlijk te veel om op te noemen, enkele gedachtenspinsels………. Deze website bestaat al 6 jaar. Dus tijd om deze te vernieuwen en te kijken wat ik nou eigenlijk allemaal gedaan heb de afgelopen 6 jaar. Niet om me op de borst te slaan maar om aan te geven dat het onderwerp seksualteit gaandeweg weg meer neergezet wordt. Steeds meer collega’s seksuologen schrijven boeken en zijn bekend van de radio en tv, goed om zo meer bekendheid te geven aan dit soms zo beladen onderwerp maar ook heel prettig onderwerp, maar goed dat zeg ik als profesional. 

Mijn expertise ligt meer op het vlak van overdragen bewustworden en coachen ( ja dat is een hype tegenwoordig ik weet het). Dus het geven van presentaties rond het thema seksualteit en afstand nabijheid is echt ‘mijn ding’. En dan vooral interactief, samen kijken naar de problemen die we tegenkomen in het werken met mensen en hun en ons eigen gevoel, gedachtes en gedrag. Ik doe dat in de  heeft vorm van presentaties, bijv bij  Futures te eindhoven, het autisme cafe, opleiding voor ergotherapie, thuiszorg instellingen en veel op afdelingen binnen de GGzE. 

En ondanks dat ik ouder aan het worden ben heb ik nog vreselijk veel energie om me te verdiepen in deze materie. Er ligt nog zo veel om te ontdekken en uit te werken. Recentelijk heb ik de cursus seksverslaving van Van Zessen, het vat van zelfwaardering,  gevolgd. Een mooi werkbare en hanteerbare  manier om te werken met mensen  met seks verslaving of lage zelfwaardering. 

Binnen de GGzE geef ik themamiddagen voor medewerkers van verschillende afdelingen, jaarlijks een groep jonge psychiaters in opleiding, ervaringdeskundigen, en samen met afdeling onderwijs de nieuwe leerlingen en stagiaires binnen de GGzE 

Het participeren binnen de NVVS heeft me veel kennis verschaft, het is zalig om met elkaar te brainstormen rond onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben in ons werk en onze kennis te verbreden.